Det osannolika sveket

Nu bryter kulturorganet helt med Svenska kyrkan. En kort tid ansåg vi oss kunna lita på den. Men den förrådde oss. Den bedrog sanningen. Den gick armkrok med Mörbylånga kommun in i förljugenhetens tempel.

Kulturorganet har hyllat Svenska kyrkan för dess satsning på sittgrupper. Och vad händer? Jo, vi hinner bara berömma så är förräderiet ett faktum. Sittgrupperna vid kyrkan i Ås är intagna för vinterförvaring! Skandalen är total. Och vad värre är, allt är gjort i lönndom, sannolikt nattetid med släckt julgransbelysning.

Vi har sökt ärkebiskopen Antje Jackelén för omedelbar bikt och ursäkt, men hon svarar inte. Kulturorganet jobbar nu för att få påven att agera. Även om kyrkorna är olika måtte väl någon av dem ha mänsklighetens bästa för ögonen.

Kulturorganet uppmanar alla människor att genast bryta med Svenska kyrkan, lögnens stinkande tillhåll. Gå ur din församling, säg upp ditt kyrkliga medlemskap, bränn psalmbok och bibel. Gå aldrig på gudstjänst, begrav dig borgerligt, lägg aldrig mer en surt förvärvad sekin i kapitalisternas pengastinkande kollekthåv. Se foton nedan och låtom dig förfäras. Inse fariséernas svek. Och viktigast: Förlåt dem aldrig!

Minns aposteln Matteus två kloka verser i korsordsboken 4 kapitlet, 87 §:

Du männ´ska så trött och vilsen, sitt ned i vår sittgrupp så skön!
Sträck ut dina domnade ben, skänk frid åt din dävna hjärna,
känn ryggstödets gudomliga kraft, njut sitsens värme för juletrött kön
i sittgrupp av stål – ritad, smidd och målad vid Storgatan 14 i Järna

Glöm ej de rosenkindade fariséernas saftiga löften och vidriga svek!
De lovade stärkande kaffe, bullar med socker och bästa sittplatsen,
men drog möbeln i lönndom till lagret, till hädarnas boklösa bibliotek.
Av julmys och nyårsextas blev intet; vi bjöds blott den värsta
strapatsen

Platsen där de två sittmöblerna tidigare var placerade gapar nu tom. Trots vårvärme och växande gräs begår Svenska kyrkan den värsta av synder, den enda som enligt aposteln Matteus icke kan förlåtas.
Inne i den olåsta redskapsboden hittade vår utsände reporter de undangömda sittgrupperna. Du tar nu del av grävande journalistik när den är som bäst!
Svenska kyrkans svek saknar helt proportioner. De moraliska och fysiska skadorna är enorma. Nu försöker man dölja bedrägeriet med en löjlig gran! Vid Ås kyrka har man till och med monterat ned grinden för vinterförvaring. En grind av järn! Var har Svenska kyrkan tappat sin moraliska kompass? När ingriper Antje? När bannlyser påven tilltaget?!

Text och foto: Ingvar-Charm-Knubbendorpf

Märkt , ,

4 tankar om “Det osannolika sveket

 1. Karin skriver:

  Jamen, ändå … Lite förlåtelse skulle man väl ändå kunna tänka sig. De veta kanske icke vad de göra?

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Hela redaktionen om 14 personer samlades i dag klockan 15 för att diskutera följderna av Svenska kyrkans svek. Vi har tidigare hyllat denna anakronism, och blir nu behandlade som löss och annat avskrap. Påve Franciscus var med (virtuellt i Zoom) och hans dom var inte nådig. Han menade att denna kyrkas uppträdande aldrig kan avplanas. Tio ur vår stab ville dock förlåta – mot skadestånd i miljonklassen – något Franciscus motsatte sig å det grövsta.

   – Förlåt aldrig den orm som utger sig för snok men dölja en puffadder! skrek han och slog ut med armarna så mitran flög i golvet. Oss emellan tyckte vi alla att han verkade lite väl påtänd av nattvardsvinet i femliterspava på bordet (där fanns bara en slatt kvar).

   Hur som helst, sånt är livet. Man får ge och ta, mest ta. Redaktionen fick ge sig, något som aldrig hänt om Sune varit med. Men men… Vår kritik kvarstår följaktligen i nuvarande form.

   Allan von Kompost
   redaktionschef

   Gilla

 2. jernis skriver:

  Ja året har sannerligen varit hektiskt för kulturorganet med fåkdrivor av avslöjanden av missförhållanden och dito hälligheter, än här, än där, ehuru mest här. Nu ser vi alla fram emot den högtidliga ceremonin på Parboängs gödselstack då Sune Flisa traditionsenligt tar emot rikets förnämsta pris för grävande journalistik, Den Gyldene Dynggrepen, och vi åter bereds tillfälle att under några timmar få njuta av mäster Sunes hyllningstal (till sig själv) under det att han, såsom seden ock bjuder, i oförtäckta ordalag betackar sig för sina motarbetare i redaktionen.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Japp. Sune är lite sliten. Kampen mot den självgoda makten och de mänskliga orättvisorna tar på krafterna. Därför är det årliga linjetalet avkortat från 15 till endast 14 timmar. Det blir som alltid en studie i ödmjukhet, kärlek och mänsklig värme. Talet hålls från kommunhusets tak med samtliga motarbetare uppställda i ring runt Sune himself. Det avslutas, enligt rykten, med ett par tre offentliga avskedanden av i hans ögon ”fullständigt odugliga motarbetare”. Dessa respass ska få Trumps ”yor are fired!” att framstå som ”bleka åthutningar till snorunge på dagis”.

   Efter talet spelar inhyrda Wienerharmonikerna Johann Sebastian Bachs ”Ich habe genug” (jag har fått nog). Kantaten med tre arior tar sin utgångspunkt i berättelsen om Symeon, som av Gud fått i löfte att inte dö förrän han skådat Messias. När Symeon möter den nyfödde Jesus är hans liv fulländat och han kan dö i frid.

   I Sunes tillrättalagda textversion ger Sune gud löfte om befrielse från årets restskatt, uppkommen på grund av corona. Sunes kärlek är onekligen gränslös.

   Därpå vidtar ett spektakulärt fyrverkeri och utskänkning av gratis champagne till solen går upp…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: