Fem små kommunikatörpojkar

I går var de fem små kommunikatörpojkar. Efter att ha blivit anställd 2018 vid Mörbylånga kommun drar nu kommunikationschefen Kim Alqvist vidare mot nya äventyr. Och så var de bara fyra små kommunikatörpojkar.

Märkt ,

2 tankar om “Fem små kommunikatörpojkar

 1. Kristina F. skriver:

  Bara och bara, fyra låter väl många för en så pass liten kommun. Dessutom vill han ha nya utmaningar! Det är för trist här i Mörbylånga för honom. Han kan anta en utmaning vi skickat till honom i form av en fråga om rundgången i den interna telefonväxel med hänvisningar till folk som inte svarar, uppmaning att lämna meddelande till telefon som inte avlyssnas mm.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Mycket från kommunen är bländverk, fasader, tomt skryt. Att folk inte svarar är ett praktexempel på att man har hamnat helt fel här i livet. Alla som jobbar på kommunen gör det för dig och mig och tant Augusta. Inte för någon annan. Men det har nog inte alla förstått.

   Tyvärr finns i dag ingen som tar ansvar. Även om man juridiskt sett har ansvar struntar man i det. Cykelleden är ett strålande exempel. Ansvaret för den ligger på Anna-Kajsa Arnesson, Matilda Wärenfalk, Henrik Yngvesson, Mattias Nilsson och Bo Sjödin. Ingen av dessa har en enda gång ifrågasatt det vansinne som nu pågått i tio år. Jag har mejlat alla i fullmäktige tre gånger. Ingen svarade de två första gångerna. Endast sju svarade tredje gången, varav endast två med vettiga svar: Matilda Wärenfalk och Hans Sabelström. Gällde de regler man själv satt upp för sig själva skulle fullmäktige i dag bestå av endast två personer, Matilda Wärenfalk och Hans Sabelström. Resten hade gjort sitt i politiken. Resten blev fd.

   Kommunens e-postpolicy finns att läsa på kommunens hemsida. Den gäller från 2008 och är undertecknad av dåvarande kommunchefen Staffan Larsson – om jag minns rätt. Enligt den ska alla brev och mejl läsas och besvaras omgående. Men jag har mejlat jeppar i flera år utan svar. Mejlar man till fler än en tänker tydligen ”alla”: Det där får nån annan svara på. Jag skiter fullständigt i våra regler! Fullständigt! Dom rör mig inte i ryggen! Jag står över allt sånt där jävla trams! Jag tillhör makteliten och jag gör precis som jag vill. Är det uppfattat, du idiot som frågar?

   Jag uttrycker mig medvetet slarvigt nu, eftersom det jag påstår inte kan motsägas av någon – med förståndet i behåll. Inte en enda levande människa kan – med rätta – hävda att jag har fel om e-postpolicyns icke-efterlydnad. Och ändå fortsätter det så här år efter år efter år. Men man ska inte skylla på andra. Det är vi mesar och fegisar som finner oss i det som makten gör. Vi borde stå utanför kommunhuset morgon och kväll, i talkörer, med megafoner och övermogna tomater och kräva rättning i ledet. Gör vi det? Nä, en på tusen skriver nån insändare nån gång som ingen läser medan 15 000 tycker en massa runt kaffeborden.

   Angående antalet kommunikatörer finns många frågor att ställa… Hur var det med Kim Ahlqvist och konkade 24 Kalmar? Hur var det med Peter Marklund, näringslivschefen? Kom inte också han från konkade 24 Kalmar – som annonsförsäljare? Fick kommunen mängdrabatt på folk från konken? Det var väl dessa herrar – eller deras kollegor – som skrev nativeannonser (vidriga annonser/drapor som ser ut som nyheter) om kommunen för 60 000 Gurra om jag minns rätt. Det skulle vara intressant att kolla upp lite cv:n och hur anställningarna går till på kommunen. Är alla tjänster utlysta, exempelvis? Dessvärre har vi inga gammelmedier med stake.

   En kul poäng i sammanhanget är gammelmedier som agerar som jobbannonsörer – som nu Ölandsbladet om Kim. Har hört att killen inte ens hade sagt upp sig på kommunen då artikeln publicerades. Varför då detta enorma pådrag för en liten kommunikatör som vill lämna men ännu inte har gjort det? Kliar du mej så kliar jag dej…

   Läs om nativeannonser här: https://alvarsamt2.wordpress.com/2018/04/04/slut-med-sex-hot-och-fylla-pa-bloggens-redaktion/

   Nu ska Ann få en Lill-Ann (undrar hur Mejlar´ns odds står i dag? Ligger han fortfarande i pole position?). Jag tror även Peter ska få en Lill-Peter. När får vi även en Lill-Kim och en Lill-David? Det är sannolikt bara en tidsfråga. En kommun har stålar till saftiga löner – för vissa. Påslagen kan variera kraftigt beroende på om du är lydig eller olydig. Den gamla regeln gäller fortfarande: Follow the money och du hittar sanningen…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: