Sagan om den olyckliga prinsessan

Det hålls just nu kombinerad jul- och nyårsfest på kulturorganets redaktion. Det är klackarna i taket veckan lång. Skinka, indisk butter daal och sillsallad serveras på tvären och på längden, liksom köttbullar, Janssons frestelse och lutfisk. De törstiga får allt de begär, dock inget alkoholfritt: cider, öl, vin, whisky eller brännvin, men högst i kurs står som alltid rekordstarka Julmys, kokad av redaktionens vingligaste person, Ingvar Charm-Knubbendorph, sedan många år svårt skadad i kampsport, av sina kollegor kallad MMA-vraket. Glädjen står högt i tak och tonen murvlarna emellan är rå men vidrig, som Sune Flisa brukar säga.

Men livet är inte bara fest. I det här inlägget påannonserar Sune Flisa den första sagofilmen ur vår fasansfulla sagoserie med idel ädel sannsagor från södra Öland. Den heter ”Sagan om den olyckliga prinsessan” och bygger på verkliga händelser i vår utmätta tid. Gunnar Schabroll, mångårig medarbetare, skrev den under ett akut ångest- och feberanfall.
– Strindberg hade sitt inferno, jag hade mitt, säger han med pennan kvar i ena handen, febertermometern i den andra.

Mycket nöje!

***

Kulturorganet tar nu vintersemester fram till 1 januari nästa år. Hela redaktionen åker nämligen till Zillertal i Österrike för att skida utför. Vilken disciplin? har varit julaftonskvällens stora samtalsämne. Allan von Kompost serverade svaret till avecen:
– Med tanke på rådande promille torde slalom passa oss bäst.

Allans förslag möttes av jubel, varpå nya skålar utbringades för slalomkonstens och kulturorganets framtid och utveckling.

Nästa inlägg publiceras alltså först 1 januari 2021.

vid pennan
Siri Sirlig

Märkt , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: