Flisas coronatal fick Shimla att lyfta

Sune Flisas tal på Stortorget i Shimla i går fick hela Indien att jubla. ”Aldrig tidigare har väl en andlig ledare utmärkt sig så klart i en komplicerad fråga, aldrig tidigare har väl en andlig ledare föregått med så gott exempel”, skriver exempelvis Shimla News.

Du läser det redan historiska talet längst ned i inlägget – i förkortad version.

Efter talet begav sig Sune tillsammans med ett 20-tal vänner till Galleria Happy i Shimla där han köpte nytt skärhuvud till sin rakapparat och ett par partinålar i guld till de vänner han bjudit till kvällens stora dansfest på Hotel King Palace, som väntas locka tusentals danslystna. Kvällens tema är Louis Armstronginspirerade Cheek to cheek. När det är färdigdansat reser Flisa vidare till välbehövlig semester på Gran Canaria. Först efter den återvänder han till det slitsamma vardagskneget på kulturorganet.

Sune Flisas tal:
Vi måste göra stora uppoffringar. Ställa in. Undvika. Det kommer att dröja innan vi kan återgå till det normala. Jag ber er: Människors liv är i fara. Allt fler smittas. Allt fler dör. Redan har 6000 människor dött. Låt oss komma ihåg hur vårdpersonal sliter för att rädda liv.

Vi vet hur man ska göra för att platta till kurvan. Vi tog ansvar i våras. Vi gav personalen i sjukvården en chans att orka. Håll ut. Men alla måste göra mer. Men det är på dig och mig det beror. Alla saker som du skulle vilja göra: ställ in, boka av, skjut upp.

Vi ska ta situationen på mycket stort allvar. Till dig som känner att det här inte angår dig vill jag säga: Även du som är lindrigt sjuk kan smitta andra på restaurang, på jobbet eller i butiken. En mor- eller farförälder du smittar kan komma att dö. Det är för dom människorna du ska göra uppoffringar. Det är för dom människorna du måste visa självdisciplin, beslutsamhet och ansvarskänsla. Jag vet att läget kan kännas tufft. Men att följa myndigheternas råd är varje persons plikt. Också din – och min.

Nu gör vi det här tillsammans, för Shimla!

Sune Flisa mottar folkets ovationer
efter sitt historiska tal till nationen.
Märkt , ,

2 tankar om “Flisas coronatal fick Shimla att lyfta

 1. Ylva skriver:

  Och utsträck även din plikt till att inta minst 4000 IE D3-vitamin (100mcg) och 20mg zink/dag..

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Den dosen gav mig min mor redan då jag som slyngel såg dagens ljus. Därför läste jag – och korrigerade – Einsteins relativitetsteori redan vid sex års ålder. Vid nio tog jag studenten. Inte undra på att jag fann universitetet träligt! /Sune

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: