I röret…

Nu börjar politikernas svar på kulturorganets frågor om den havererade cykelleden droppa in… Som enda media i hela världen försöker vi analysera vad som gått så vansinnigt snett i arbetet söder om Mörbylånga. Men hjälper oss politikerna i det jobbet? Den som lever får veta.

Och hur ska det gå med leden mellan Kungsgården och fyren Långe Jan? Cykelledprojektet går ju ut på att skapa en cykelled från fyr till fyr. Som bekant heter projektet i dag bara Fyr till Grönhögen.

– Projektet är kuperat, som en anonym hundägare i redaktionen uttrycker sig. Och allt hopp är nog ute om att kunna limma dit svansen igen. Det tycks nämligen som om de inledda diskussionerna mellan Ann Willsund på kommunen, Trafikverket och Länsstyrelsen har varit lika meningslösa som att försöka utvinna guld ur luft… Men som sagt, nu droppar politikernas svar in i kulturorganets välkomnande och varmbonade brevlåda, nystädad och fin, stoppad med högkvalitativ fetvadd och tapetserad med glada hejaramsor…

Apropå nåt helt annat. Det blir ett nytt inlägg i serien Staffan ifrågasätter. I en nyinspelad film visar vi upp svenska myndigheters iögonenfallande dubbelmoral. Dessa myndigheter säger en sak i ena änden av filmens ämne. I den andra änden gör man precis tvärt emot det man säger i den första. Hänger du med? Filmen visar också en bit öländsk strand som vi tror relativt få människor har besökt… Gråtvarning utfärdas.

Vi fortsätter också vårt näst intill omöjliga arbete med att få makten och myndigheterna att förstå sittmöbelns betydelse på en turistort. ”En sevärdhet, by eller annan besöksdestination utan sittmöbel med bord ska inte besökas, den ska raderas ur alla broschyrer och kartböcker, den ska glömmas, förtalas, på alla plan förringas”, skriver Sune Flisa i en småputtrig, stort uppslagen artikel i turisttidningen Nordiska Sittmöbler. Hela redaktionen instämmer.

Allan von Kompost
redaktionschef

Märkt

2 tankar om “I röret…

  1. jernis skriver:

    På ”Hela redaktionen instämmer.” gav Svenska Spel oddset 0,82 (inkl. vinstskatt 18 %) alldenstund de av Sune Flisa utfärdade arbetsinstruktionerna är väl kända för oddsmakarna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: