Dagens Sune

Nu kastar jag snart ut dumburken. Jag står inte ut med SVT:s alla tjatiga covid-19 nyheter. Samma bilder av vaccinburkar med röda, gröna och lila hattar som åker karusell, samma sprutor som trycks in i samma gamla patienters stackars överarmar och samma samma samma gubbar och tanter som intervjuas utan att man får reda på nånting av värde. Nu får det förbanne mig vara nog!

Coronaepidemin innebär rena semestern för murvlarna på SVT:s nyhetsredaktioner. Nu behöver de inte gå utanför dörr´n längre. Det är bara att lyfta på luren till Anders Tegnell eller vaccinsamordnare Richard Bergström eller coronatyckarproffset Agnes Wold för att dra hem ett skop om nån ny gräns som stängs i Belgien, eller var det i Danmark där den flyttades längre söderut medan nya provtagningstält sattes upp i Norge och åka-utomlands-förbud infördes på Malta, Grönland och i Iran?

En vaccindebatt snos numera ihop på en kafferast. Låt bara Björn Olsen skälla på Tegnell så kan Tegnell säga till Jan Albert att han inte vet hur länge eländet ska hålla på och Jan Albert kan svara att han inte heller vet, men gammelepidemiologen Johan Giesecke säger att han vet det helt säkert, men Olsen vill i alla fall använda munskydd utom då han äter, men han är öppen för selektering precis som Agnes och Jan, eller var det professor Ali Mirazimi som ville äta med munskydd och samma inställning hade väl Löfvén och lille Damberg då han sa att nu jävlar ska gängen få vad dom tål? Hade han munskydd när han handlade reservdelar till sin rakapparat eller var det Giesecke som var där och rakade sig när Löfvén åkte skidor i österrikiska fjällen och ett helt hotell smittades med covid-19 genom ett fullproppat after ski i Italien? Men minns detta: Ju längre tiden går desto större material får vi, säger Johan Carlson till någon, kanske till Agnes Tegnell och lille Damberg.

Nån studioreporter kan också berätta om hur många som smittats och dött och en annan studioreporter kan visa rafflande overheadbilder av staplar och diagram om hur dödstalen går ned i västra Malmö men upp i östra Västerbotten, där det tidigare varit ganska lugnt, men i Mexiko är läget kritiskt liksom i Portugal och Köpenhamn, men nu har kungen Tjabo vaccinerat sig med sin donna Silvia och massor av israeler så nu är faran över och nu väntas regeringen röra till det helt opp i helvete genom nya stängningstider för krogarna där ingen kröken alls ska få serveras mellan 14:20 och 14:45 men lille Damberg säger att nu ska gängen jävlar anamma få vad dom tål men sen kommer en covid-19-nyhet igen om dom vaccinburkar som lämnar efter sig så kallade slattar, speciellt de med lila hattar, att de ska användas snarast möjligt varpå vi får se flera tusen såna små burkar med lila hattar åka karusell igen – för hundrasextiotusende gången samtidigt som vi får veta att lille Damberg är på väg in och att selektering nu är nödvändig eftersom den ger bättre resultat än om alla över 65 års ålder kommer att inkluderas när fas 2 av vaccineringarna inleds, meddelar Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson som också menar att provtagningen måste öka precis lika mycket som i Storbritannien där man nu stänger gränsen mot Sydafrika för att slippa höra lille Damberg säga att nu ska gängen jävlar anamma få vad de tål och efter Rapport kommer Coronaaktuellt där du kan chatta med Anders Tegnell och Ali Mirazimi om det faktum att silverpriserna slagit i höjden och att covid-19-vaccinet snart når även landsbygden i Nederländerna och smittskyddsläkare Navalnyj och vaccinsamordnare Agnes Löfvén säger att allt dundrar på som tåget, men tidigare var tanken att fas 2 bara skulle inkludera fas 1 för personer över 70 år och uppåt och fas 5 för alla under 70 och nedåt och att burkarna med de lila hattarna nu ska åka karusell en stund – eftersom de med gröna hattar just har fått åka en rejäl stund – för att efter åkturen packas i kartonger som sen ska staplas till murar för att stänga gränsen i fas 4 mot Norge där försvaret ser till att posteringarna verkligen stänger ute lille Damberg från att åter påstå att nu jävlar ska gängen få vad dom tål och fas 3 handlar först om de som är 10–64 år, och sedan dom mellan 18 och 159 – som har en riskabel riskbedömning för att lille Damberg åter ska dra till med att nu ska gängen jävlar anamma få vad dom tål, men så säger någon att i fas 4 och 7 ingår övriga mellan 18 och 59 år och att covid-19 ska…

Är det konstigt att man längtar bort nån gång?

Sune Flisa i kamouflageuniform
under Folk och Försvar i
Sälen
2014. Även förgrund och
bakgrund är kamouflagemålade.
Foto: ÖB Svärker Göransån.

Märkt

2 tankar om “Dagens Sune

 1. Karin skriver:

  Jamen då är det ju tur att migrationspolitiken finns. Sabuni vs Lööf …Morgan J vs Ulf K, osv, etc …

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Jag misstänker att gode Sune inte ens behöver använda sig av clownerna på riksplanet. – Bor man i Mörbylånga kommun finns ämnen för dagliga strider under flera liv, sade han redan efter första dunken ”Julmys” på den senaste kombinerade jul- och nyårsfesten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: