Vårt avlånga, lynniga land

Vid flytten till söderns Öland ville jag lämna snöskyffel och snösläde kvar där vi bodde då, i Jämtlands storskogar. Men min fru envisades med att få med dem, och redan vintern 2011 kom de till användning. Sen dess har vi knappt sett nån snö, förrän nu. Och jäklar vad skönt och kul det är att köra snösläde! Ska du skaffa en rekommenderar jag den här modellen. Den är helt överlägsen alla jag tidigare slet ut i Jämtland. Frontskoningen gör den till den enda som orkar skära genom is och packad snö.
Märkt , , , ,

2 tankar om “Vårt avlånga, lynniga land

 1. Karin skriver:

  Bra tips! Plasteländet som jag har kan jag lika gärna låta barnbarnen ha som pulka; den glider fint ovanpå snön men är usel på att fösa bort den.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, det där med snöslädar är en hel vetenskap, ska du veta. Jag har slitit ut många, både ”tippbara” och fasta, alla i metall. De flesta är felkonstruerade. Viktigast är ”anfallsvinkeln” mot snön. Släden ska automatiskt sträva svagt nedåt. Många strävar uppåt – och då blir slädandet en ständig plåga. Köp ingen som går att tippa – en helt onödig finess om du inte tippar snö från ett högt stup. Min favvo är gjord av nåt slags plast, men den är oerhört seg och stark. Den har många hektar vita Jämtlandsdrivor på sitt svarta samvete…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: