Temporär vapenvila – men det pyr i stridsledningscentralen

Den tillfälliga vapenvilan torde snart brytas…

Inbördeskriget i Mörbylånga kommun är ännu inte avslutat, även om stridernas intensitet har varit lägre under senare tid. Men nu kan fajten blossa upp igen när Ann är tillbaka och sökandet efter en Lill-Ann snart torde återupptas. Kulturorganet tror som tidigare att platsen är vikt för ”Mejlaren”. Hans uppseendeväckande mejluppläxning av politiker torde ha satt djupa spår i ansökningskommitténs franska nervsystem. Att en liten tjänsteman tuktar maktens elefanter imponerar. Hela bakgrunden har du här.

På kulturorganets svarttoto leder Mejlaren fortfarande överlägset. En tia på honom ger sketna 2 kronor tillbaka. Övriga sökande torde ha minimala chansen då de är kvinnor och inte har läxat upp några politiker. Som vi alla vet lever vi i dag i ett tjänstemannastyrt samhälle. Politikernas tid är för länge sedan förbi.

Nu frågar Carl Dahlin (M) kommunalrådet Anna-Kajsa Arnesson (C) vad hon tycker om att ”ledande tjänstemän via brev försöker tillrättavisa folkvalda?” Det läser vi i dagens Barran.

Carl Dahlin och kulturorganet väntar på svar.

4 tankar om “Temporär vapenvila – men det pyr i stridsledningscentralen

 1. Mörbylångas chefskarusell skriver:

  I jakten på Mörbylångas vice kommunDIREKTÖR har Sune Flisa prickat in ” mejlaren ” som en högoddsare. Men det finns andra kandidater. Säkert finns det något bottenskrap kvar i
  tidigare rekryteringsbasen, det konkursade 24 Öland som producerat så många chefer till Mörbylånga. Heller inte att förglömma den dolda ”grå eminensen” Susanne B&B. Hon har många års meriter, ända från insomnade Ölands näringslivskontor och har väl också under åren öländskt rekord i titlar inom den kommunala verksamheten. Skall bli spännande på upploppet. Om det nu blir ett upplopp, kanske man sansar sig och ser över hela organisation och dess effektivitet. Sannolikt viktigare!
  Man får heller inte glömma att det finns en ”dark Horse” i kulisserna. Mörbylånga kommunikations/digitalchef Kim Ahlqvist som sade upp sig i december , utan att säga upp sig. Eftersom han efter tre månader ännu inte sagt upp sig ( förmodligen för många erbjudanden att välja mellan) kan man ju tänka sig att han får stiga upp ett pinnhål i hierarkin
  och spetsa kommunens saftigastee lönepåslag med ytterligare tusenlappar. Ett hett tips !!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Buden rasar just nu in till vår svarttoto. Spelmissbrukare och lycksökare av alla sorter ser chansen till storkovan. Många namn figurerar som tänkbara till posten som Lill-Ann men kulturorganet håller ändå Mejlaren som vinnare. Ett brev betyder som bekant mycket, även om det råkade bli ett mejl. Mejlaren förvandlade hela M till gapande isstoder; maken till fräckhet hade ingen tidigare upplevt.

   Dina 20 000 kronor som just inkommit placerar vi alltså på Förstekommunikatören, mannen som lokalpressen skriver om som nya vd-stjärnskottet i vilket världsomspännande företag som helst. Stort uppslagna vänporträtt i gammelmedier är ofta lika med raka vägen till himlen. Du skriver att konkursade 24 Öland var rekryteringsbasen, men var det inte 24 Kalmar? Men skit samma, just i detta konkursbo fiskade Mörbylånga kommun inte med metspö utan med ljuster, trål och dynamit. Och vilka fångster!

   Du känner väl till att vi har infört ett nytt spel: Säger Förstekommunikatören upp sig eller inte? Minsta insats 10 000. Vi räknar självklart med nya satsningar från dig. Den sammanlagda potten kan redan nu räknas i sexsiffriga belopp. Aktuella spel är för tillfället nedanstående men många flera är på g. Mörbylånga kommun slår alla världrekord i Hela havet stormar:

   * Blir Mejlaren Lill-Ann? (17 543 spelare har satsat 3 987 076 kronor)
   * Säger Förstekommunikatören upp sig eller inte? (1 231 spelare har satsat 199 769 kronor)
   * Blir cykelleden Fyr till Grönhögen färdig före år 3 000? (871 spelare har satsat 9 543 981 kronor)

   Alla spelare får kontinuerligt vår senaste information om läget per mejl. I det berättar vi senaste skvaller, vi kalkylerar, illustrerar trender och intervjuar avskedade, utfrysta och torterade medarbetare.

   Allan von Kompost
   redaktionschef

   Gilla

   • Mörbylångas chefskarusell skriver:

    Tänk att Allvarsamt 2 skulle bli en så spännande vadslagningplats. Här kan man tydligen tjäna storkovan. Bra att satsningen på Försterkommunikatören kommit in.
    Bara för att förtydliga bredden i hans uppdrag inom det stolta men numera fallna imperiet 24Sverige (med koncernledning i Kalmar) så bidde det ingen vante av tummarna 24Kalmar, 24Öland, 24 Torsås m fl. När bubblan sprack var det skönt med en reträttplats i Mörbylånga.Trots hans dimridåer om nytt jobb tror jag hans nya roll blir Lill-Ann. Utan krav på könsbyte?

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Min herres teorier fördjupar allas vår livskvalitét. Tänk så spännande vår tillvaro i lilla Mörbylånga kommun har blivit. Rena actionparadiset med kickar var och varannan timme.

     – Alla vantar kan inte bli tummar, sa Nostradamus till sin dotter Anne. Dom som inte blir det kan få jobb i Mörbylånga.
     Tänk så rätt den gamle spågubben fick…

     Nu kallar toton! Full ös. Ska du satsa mer deg får du slå till före midnatt. Då stänger vi och går över till oreglerat, icketransparent fulspel…

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: