Dagens Sune

Söket efter en biträdande kommundirektör (i kulturorganet benämnd Lill-Ann) i Mörbylånga skjuts enligt Ölandsbladet upp efter att ha varit i det närmaste slutfört under förra året. Då återstod tre kandidater till den åtråvärda posten att få slava under kommundirektör Ann Willsund.

Så här skriver Ölandsbladet:
_ _ _ Nu tas beslut om rekryteringen ska avslutas och en ny intern chef och biträdande kommundirektör vara på plats 2022. Tills dess ser det ut att bli en intern lösning till posten – vilket kan skapa någon form av chefsrockad.
– Det är inte görligt att ha både tjänsterna under så lång tid, säger kommundirektör Ann Willsund.

Nån som förstår vad som menas? Hur många chefer ska egentligen anställas? Chefsrockad? NY intern chef OCH biträdande Lill-Ann? Och så Ann Willsund kvar i topp? Vilken soppa. Ju flera kockar, desto…

Om söket efter Lill-Ann ändå skulle fortsätta anser kulturorganet – som vi tidigare berättat – att två av de tre kandidaterna till Lill-Ann-posten är chanslösa mot ”Mejlaren”, alltså den skolchef som läxade upp politikerna i ett av kulturorganet påtalat mejl. Läs mer om den extraordinära politiska tumultet inom en kommun på drift

Det tycks som om Mörbylånga kommun ständigt missar målen i sina rekryteringar. Man har exempelvis fem kommunikatörer, enligt rykten är nån/några av dem + annan kraft plockade från ett och samma konkade bolag. Fem kommunikatörer i denna pyttelilla kommun med blott 15 000 invånare. Det gör en kommunikatör per 3 000 mörbylångabor!

Visserligen har chefskommunikatören talat ut i gammelmedia om hur han är redo att axla betydligt viktigare poster utanför kommunens hank och stör, men ännu har ingen info kommit oss tillhanda om att han tagit över Volvo eller Ericsson.

Sune Flisa
chefredaktör

2 tankar om “Dagens Sune

 1. Härskarinnan har bestämt skriver:

  Ölandsbladet har tidigare skrivit om att tre kandidater återstod i urvalet – nu är det en av dessa som väntas in som intern chef och biträdande kommundirektör: skolchef David Idermar
  – så skriver Ölandsbladet.
  Det är bara buga för Alvarsamt som spådde denna utveckling att ”mailern” skulle belönas. Hyllar man chefen får man bra jobb. Den interna sörjan och kompisbefodringar långt över kompetensnivå tycks aldrig ta slut.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Under våra mycket öppenhjärtiga morgonböner talar vi ett för utomstående chockerande klarspråk. Hyllningsbrev av chefer kallar vi rövslickeri, inget annat. Ingvar Charm-Knubbendorph, vårt eget MMA-vrak som fått så svåra hjärnskador att han inte kan säga fula ord använder i stället det stillsammare ordet fjäsker. Men även ett sånt ord tar på hans krafter. Han säger det och brister sen i gråt. Jag brukar då örfila upp honom och kalla honom lipsill, varpå han tystnar och blir sitt gamla vanliga vrak igen. Vi stöttar alltså varandra på redaktionen. Alla är i stort sett lika mycket värda, men värdelösa i jämförelse med mig.

   Sune Flisa

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: