Häng med till Schäferiet!

Denna drygt timslånga cykeltur inleder vi i Degerhamns hamn och avslutar vid platsen för studier av fågelinfluensan ute på Schäferiet i Ottenby. Det blåser hårt till en början men andra halvan av turen går i betydligt lugnare vind.

Häng med och känn nyttan av lite kroppsligt slit. Väl i mål kan du njuta av en bedövande utsikt, frigjorda endorfiner och minst 1 500 förlorade kilokalorier. 1 april införs tillträdesförbud så det gäller att passa på…

På vägen mot söder gör vi ett ärevarv i Grönhögens hamn där vi konstaterar att sittmöblerna i hamnen fortfarande står i lager. Ingen besökare tillåts sitta som en människa och kanske dricka en kopp kaffe. I Degerhamns hamn står möbeln ute året om, vilket ter sig som en självklarhet. När ska turismansvariga förstå det mest elementära?

Märkt ,

7 tankar om “Häng med till Schäferiet!

 1. Malin Seby/Vetlanda skriver:

  Ja ikväll har det lagt sig lite mer snö på marken här i Vetlanda igen. Inget vidare. Men snart drar vi söderut…
  Synd att ni i gruppen Nätverk Sydöland inte fick vara med från början och ha synpunkter och insyn i denna ”cykelhärva”. Då hade det säkert blivit lite mer cykelväg för pengarna.
  Är TACKSAM för att vi får återkommande info genom representanterna!
  Bra jobbat- och lycka till allihop med era olika uppgifter!

  Gilla

  • Eva Dillner skriver:

   Tack! Jag tror mycket i de kommunala besluten görs i små tuggor, det uppstår problem och man löser det som är mitt framför ögonen. Sällan är det någon som tar ett helhetsgrepp. Känns som vi fått mycket på vårt bord, av någon anledning är många planer uppe för beslut och omtag just i år. Vi gör vårt bästa att hitta bra vägar framåt. Arbetsgruppen cykelleden kommer ha första möte nästa vecka, likaså gruppen för Bofrågor. Vetlanda var nästgårds, jag bodde de 20 åren innnan flytten till Öland 2018 i Eksjö.

   Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack för ordet ”cykelhärva”. Det stjäl jag.
   Sån är jag. 😉

   Gilla

 2. Malin Seby/Vetlanda skriver:

  TACK för att vi får följa med på fantastisk cykeltur söderut! Sitter här i Småland och längtar efter vidderna och fågelkvittret på södra Öland. Tragikomiskt att alla dessa öronmärkta pengar bara resulterade i små ”cykelvägs-snuttar” här och där. Eftersom vi är sommarboende i Seby på östra sidan ser vi extra mycket fram emot fortsättningen av den sk cykelvägen från Solberga och norrut. Men det lär väl dröja- om det ens någonsin blir någon fortsättning- eller om den förklaras ”klar”…
  Tacksamma hälsningar Malin Seby/Vetlanda

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Hej Malin Seby, som du fortsättningsvis får heta. 😉
   Skoj att du hängde med på turen. Om fortsättningen Solberga-Skärlöv vet nog ingen nånting. Inte heller om Grönhögen-fyren. Man bara hoppas. Och tror. Och hoppas igen. Alla våra politiker hoppas.
   Just nu är det ganska kallt och trist här, men snart kan du väl lämna Småland och dra hit? Det finns väl ingen anledning att stanna i gamla Sverige? 😉

   soliga!

   Staffan

   Gilla

   • Eva Dillner skriver:

    Nätverk Sydöland har precis skapat en arbetsgrupp för cykelvägen. Tanken är att vi i alla fall kan ta fram hur och var den ska dras, och även lägga fram förslag på var toaletter mm behövs. Finansiering är en annan femma men det ligger i alla fall som en punkt i kommunens arbete. Vi puffar på!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: