070-147 31 94

Macken i Södra Möckleby är till salu. Kulturorganet hoppas på snabb affär, då pumpen är lika mycket byns hjärta som mataffären.
Märkt , ,

11 tankar om “070-147 31 94

 1. Tony skriver:

  Då får bönderna sätta extra lås på sina dieseltankar! Sen kommer det att stå
  200-liters fat och diverse dunkar med bensin i varje garage. Elbil nästa? Var finns närmsta laddstolpe?

  Gillad av 1 person

  • Eva Dillner skriver:

   Ja det lär bli dieselbil nästa gång. Finns inte en chans att elnätet klarar en elbilsflotta om nu folk skulle ha råd att köpa bilarna. Vi har både en kraftigt ökad befolkning och en högre belastning med elektrifieringen av delar av bilflottan. Man har inte ökat kapaciteten, när det är kallt mojnar vinden och soler lyser med sin frånvaro, under vintern importerade Sverige el från polsk och tysk kolkraft. Vattenfall bygger nya generationens kärnkraft i Baltikum. Nada i Sverige. Även om det skulle finnas laddstolpar överallt tar det ju vansinnigt lång tid att ladda bilen, cirka 20-30 minuter. Vad gör man under tiden när det är blåsigt och kallt och inte ens biblioteket är öppet? Med hushållsel tar det 8-10 timmar, man behöver en egen laddstolpe med jordfelsbrytare och kanske högre säkring, vilket gör elen än dyrare.
   Ej genomtänkt politik helt klart.
   Det finns några laddstolpar i Södra Möckleby.

   Gillad av 1 person

   • degerhamn2 skriver:

    Det är nåt lurt med elen. Minns DN:s artikel häromveckan om en miljard med otillåtna pengar till nåt för att hålla Mälardalen igång. Ingen större reaktion, vilket är märkligt. Påståendet var nog sant.

    Att vindsnurror ger hackig el är väl känt. I går natt TJÄNADE vi på att förbruka el på grund av hårda vindar i hela landet. Nästa vecka kan det vara stiltje.

    ”Alla” ljuger eller skönmålar om läget. Enligt vissa går det inte att lägga till ett enda kylskåp i Mälardalen. I södra landet kostar elen dubbelt mot i norr – om jag minns rätt. Och läget lär – enligt vissa – vara svårt även i södra Sverige. I norr, där få bor, är dock tillgången god. Flaskhalsen går nånstans vid Dalälven. Detta är mycket märkligt, eftersom jag hörde talas om den midjan redan år 2000. Varför har man inte byggt bort den på dessa 21 år. Nu säger man igen att jobbet tar 20 år. Ja ha, och under den tiden…?

    Att Vattenfall inte fick politiskt stöd för att ”köra färdigt” kommer nog många att ångra…

    Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Bästa bränslet är byxgas.

   Gillad av 1 person

 2. Eva Dillner skriver:

  Hänger sannolikt ihop med nya lagen https://www.olandsbladet.se/ledare/ledare-hej-da-macken-vi-ses-inte-i-morgon-6087c592/
  På onsdag har Nätverk Sydöland möte i cyberrymden, en av punkterna: info om äldreomsorgsplanen, strandskyddsutredningen och mack-situationen.

  Gillad av 1 person

  • degerhamn2 skriver:

   Det här med mackarna var helt nytt för mig. Enligt ÖP-artikeln verkar allt bakvänt: Pröjsa först, få bidrag sen. Hm.

   Gillad av 1 person

   • Eva Dillner skriver:

    Ja inte har de landsbygdens bästa för ögonen. Jag tror man helt enkelt inte förstår konsekvenserna, de som stiftar dessa lagar har ett filter som varken kan eller vill se verkligheten som den faktiskt ser ut.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Det har jag ansett länge. Man vill inte se saker och ting som de är. I stället hoppas man. Alla politiker hoppas. Och de få som inte hoppas, de tror.

     Gilla

 3. Mitt i byn skriver:

  Kombinerad mack,cykelverkstad/affär/cykelcafé/servicepunkt Fyr till Grönhögen/kommunsockenkontor ……. lysande tillfälle för den sanne entreprenören

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: