En titt i kristallkulan

Enligt Barometern pågår en rekrytering av Lill-Ann i Mörbylånga kommun, trots att det redan finns en Lill-Ann. Hen jobbar som Lill-Ann tillsammans med Stor-Ann Willsund.

Vad händer då med nedlagd energi och strösslade pengar den dag rekryteringen avslutas och man inte har funnit nån Lill-Ann – eftersom hen redan finns? För man vill väl inte ha två Lill-Annor?

Kan man DÅ säga att NU är Lill-Ann äntligen Lill-Ann på riktigt och hela rekryteringsprocessen var en extremt lyckad undanmanöver som lurade skjortan av både gammelmedierna och väljarna?

På den den viktigaste frågan finns ännu så länge inget svar: Vem styr egentligen Mörbylånga kommun? Är det politikerna eller Stor-Ann? Går vi mot en framtid då politikerna öppet erkänner att tjänstemännen helt har tagit över, att politikern blir som kungen, en klärobskyr relikt med framtiden bakom sig?

Allan von Kompost
redaktionschef

Märkt , ,

5 tankar om “En titt i kristallkulan

 1. Kommunal undersåte skriver:

  Mörbylångas politiker har abdikerat och utropat en regerande drottning Ann I. Hon har som i ett trollslag begåvats med en Kronprins David redan klar med sitt valsprål: ”Tjäna härskarinnan och du må förtjäna”. Prinsen är inte klar ännu. Hen skall på inSKOLNING. Snart är successionen därmed klar i tjänstemannariket Mörbylånga. De arbetslösa politikerna får ägna dagarna att granska lönekuvert och kolla att man inte missat något sammanträdesarvode, bil- eller annan hårt inarbetad ersättning. Sen kan man i lugn och ro avvakta den framtida kommunala pensionen.
  Några förändringar i kommande val behöver man inte befara. Blir det några problem fixar man en och annan ohelig allians eller startar ett pop up – kontor eller en förening där de mest obstinata bor. Ty även som folkvald skall man ju vara trygg i sin försörjning.
  Så lever Mörbylångaborna förnöjsamt, lyckliga och glada med sina tjänstemän och knotar inte när skattebördorna blir allt tyngre.

  Gillad av 1 person

  • degerhamn2 skriver:

   Räknade just antal ledamöter i fullmäktige: 45. Det är nog dags att reducera denna skara till högst hälften. Inför en sån hälsobefrämjande gallring kunde exempelvis gammelmedierna gå igenom vilka ledamöter som inte gör annat än trycka på knappar. Dessa entledigas under festliga former, får diplom och porträtt av Lill- och Stor Ann att hänga på väggen hemma i finrummet. Kvar blir de som verkligen gör nåt, som presenterar förslag, jobbar och sliter. ”Det ska löna sig att arbeta”, blir framtidens paroll – även för politiker.

   Gilla

   • kommunal undersåte skriver:

    Redaktörn får inte glömma att varje fullmäktigeledamot skall ha en ersättere som skall följa möten och och var fullt informerad och försedd med förmåner och utrustning.. Alltså full stridbar när den ordinarie inte vill/kan ställa upp. Det är en jättelik , bir det 90 ? (vet inte om varje ordinarie har ersättare i varje fall får man inte rubba den politiska balansen)och tyvärr mestadels oengagerad församling vi avlönar. Tycker en tredjedel räcker eller varför inte göra som nu, låta tjänstemännen styra. Men först sedan en oberoende ( inte kusin i Kalmar) översyn gjorts och alla tjänstemän av högre rang sagts upp och ånyo sökt jobb – I KONKURRENS.

    Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Popupkontor, föreningar och projekt av olika slaga är bra. Får man bara in fritänkarna i såna blir de tysta och fogliga. Metoden har använts i tusentals år och är extremt effektiv. Vem vill kritisera den hand som vinkar snällt?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: