Ottenbylund i bild – utan ord

Märkt ,

12 tankar om “Ottenbylund i bild – utan ord

 1. Anonym skriver:

  Jag tycker bilderna är obehagliga, men mycket intressanta. De fick mig att tänka på ”negativa” bilder av blodkärlsnystan inne i kroppen…uäh!
  Samtidigt är de så snygga. Tänk en rad med dessa på väggen. Vilken masseffekt, förvirrat, galet och kul. Om jag får tycka lite till? Skitbra att någon (tack!) utmanar hur vi ser på vår omgivning. Och att få två kor, när man kan få något helt annat hjärnstimulerande istället. Vem väljer det? Kör på!

  Gillad av 1 person

  • degerhamn2 skriver:

   Intressant och tänkvärd kommentar. Jag förstår din association till ”negativa” bilder och blodkärl…

   Om jag hade tid och ork skulle jag försöka ställa ut ett tiotal såna här bilder i enormt format, minst 1 x 1,5 meter. På en enda vägg.

   Jag lyder ditt råd och kör på! 😉

   Gilla

 2. Karin skriver:

  Ligger inte den där lunden lite risigt till?

  Gilla

 3. Bernt Petersson skriver:

  Nja kontentan av de 6 bilderna skulle kunna spegla att under den promenad på 1400 meter ser ut så i lunden. Men vad jag ser så är bilderna tagna på ett och samma ställe. Det är inget fel på själva bilden men det utmärker inte att Ottenby Lund skulle se ut så där, tycker inte jag !

  Gilla

  • tony skriver:

   Utan att veta tror jag inte att tanken var att visa Ottenbylund i bilder. Bara en platsanvisning. Det kunde lika gärna varit 6 bilder på en o samma blomma. Inte heller det gör rubriken missvisande. Rubriken antyder…ingenting. Ingen promenad. Inga utmärkande bilder. En sak är säker dock. Vi kommer att få se fler bilder från Ottenbylund.

   Gilla

   • degerhamn2 skriver:

    Jag tycker om ditt resonemang…

    Vi människor hänger ofta upp oss på ”meningen med”… Denna inställning förblindar och förminskar. Jag ser ingen mening med nånting. Inte ens livet eller döden har nån mening. Denna ”meningslösa inställning” gör ”tillvaron” stor…

    Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Du får naturligtvis tycka vad du vill. Kommentarer är till för det. De håller bloggen levande. Synd bara att du inte lägger konventionerna åt sidan och försöker se det intressanta i något för dig främmande. Det okända är för mig alltid intressantare än det kända. Med ditt resonemang ska allt tydligen skildras realistiskt; du måste känna igen Ottenbylund just på det sätt du sett den genom besök eller i glassiga turismbroschyrer. Jag kommer att tänka på målaren Otte Sköld som sa:
   – Varför ska jag måla en ko så den ser ut som en ko? Då får jag ju bara två kor.

   Intressanta jämförelser kan göras med konsten. Så nedslående det skulle vara att gå på museer och bara se fotoliknande superrealistiska målningar när det finns spännande utbrytare/banbrytare som Braque, Picasso, Gauguin, Bacon och kanske till och med ”vår egen” Bengt Lindström. En porträtt av Lindström kan kännas som ”ett slag i ansiktet”. Det är extremt lite föreställande, det berättar i stället om mer eller mindre klara eller ångestladdade känslor inför den avporträtterade. På så sätt blir det intressant – levande. Det kan ett passfoto eller en solnedgångsfoto aldrig bli. Ett passfoto kan på sin höjd bli ”likt”, ett solnedgångsfoto ”tjusigt”. Men vad ger det? I mina ögon ingenting.

   Min enkla avsikt i lunden var att skildra den kraft, dynamik och dramatik som främst de döda träden utstrålar. Där i lundens mörker råder nästan ett omvänt förhållande mellan krafterna i ”liv” och ”död”. De döda träden utstrålar i mina ögon en makalös, nästan muskulös, kraft. Därför är det döda i mina ögon intressantare än det som lever – i Ottenbylund.

   Gilla

 4. Bernt Petersson skriver:

  Haha, ett bra försök…6 bilder tagna på samma ställe genom att flytta kameran någon cm, det hade räckt med en bild !

  Gilla

  • tony skriver:

   Ursäkta men….försök till vadå? Visst är det en liten del av lunden men ändå 6 olika bilder. Delförstorade eller inte. Varför nöja sig med en bild vare sig det gäller ett porträtt eller, som här, trädgrenar i lunden. Kontrast, ljus, och skugga i bilden kan ”nästan” sägas vara motivet här.

   Gilla

   • degerhamn2 skriver:

    Fakta: Sex obeskurna foton, tagna under en 1 400 meter lång promenad.
    PhotoShop/Bild/blanda kanaler/monokrom/värde långt över rekommenderade 100 procent och minus på Konstanten. Sen flera jobb med lager…

    Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Vilka krafter jag besitter. Jag kan till och med få dig att skratta. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: