Oj, vad det nappar

Något märkligt pågår i den lokala gammelpressen – och i Mörbylånga kommun. En kommunikatör på kommunen slutar till sommaren sin anställning efter att i gammelmedia ha fått berätta att han är mogen att ta sig an andra och större uppgifter. Hur ofta får en yngling på en blygsam chefspost i nån liten bonnkommun sväva ut i pompösa framtidsdrömmar i gammelmedier? Ölandsbladets Peter Boström skrev i går en devot ledare där kommunikatören strösslas med superlativer och slutstämplas som ”listig”. Under tiden startar kommunikatören bolag och bygger padelbanor. Inget fel i det, men kan han då samtidigt sköta sitt jobb på kommunen?

En fiaskobetonad och senare konkad journalistisk tummelplats för amatörer, 24Sverige, utgjorde för några år sen basen för kommunens fiske efter både kommunikatörer och näringslivschef. Man kan undra varför. Kommunikatören håvades in från denna låtsasjournalistiska plattform och kröntes med prefixet chef. Även näringslivschefen hade starka kopplingar till detta journalistiska skämt, 24Sverige. Senare fiskade kommunikatören själv där – och fick napp! Tidigare kollegor till kommunikatören håvades in till den lilla bonnkommunen, styrd av tjänstemän, icke politiker.

Kulturorganet ser allt större skäl till att granska rekryteringsutvecklingen inom kommunen. Är de kärleksfulla – helt öppna – relationerna mellan lokala småpåvar och gammelpressen på väg att utvecklas till ett förödande kamaraderi? Såna tendenser ligger tyvärr inbyggda i människans dna. Kliar du mig så kliar jag dig.

Sune Flisa
chefredaktör

Märkt , ,

2 tankar om “Oj, vad det nappar

 1. Kommunkarusell skriver:

  Fyndigt och insiktsfullt skrivet. Tyvärr är det ett bollande med både människor och kommunens pengar. Det kostar stora pengar att hela tiden rekrytera och flytta runt anställda Det är verkligen synd om de som kommer i kläm. Allvarligast och det som ändå kostar mest är att kommunen tappar tempo i utvecklingen och inte på allvar tar tag i kommunens utmaningar och utveckling.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Så sant. Vi ser hur kompis hjälper kompis, och värre, hur fega gammelmedier skriver drapor om dem i stället för att granska maktens listiga strukturer. I fallet ”chefskommunikatören” blir detta mediala äktenskap tydligt. Kulturorganet fortsätter sin granskning. Nu vill vi se papper på alla som sökte de jobb som chefskommunikatören rekryterade. Vi har svårt att tro att det inte fanns starkare journalistiska krafter som sökte jobben än de som befolkade konkade 24Sverige.

   Vi kommer också att vilja se ansökningar och CV från alla dem som söker NYA kommunikatörsjobbet. En titt på kommunens hemsida säger att man just nu har fyra kommunikatörer, även om man fiffigt kallar dem något annat på sidan ”Kommunikation och digitalisering”. Sannolikt måste vi sätta in hela vår personal på detta grävjobb. Till och med Ingvar Charm-Knubbendorph är på hugget. Han kom till morgonbönen iklädd gruvarbetarställ med en jädrans stor korp i handen. – Här ska grävas! skrek han och drämde korpen i parkettgolvet så flisorna rök innan vi fick brotta ner honom och ge en lugnande spruta (dig och mig emellan ville Sune ge honom två).

   Kampen går vidare. Tar inte politikerna tillbaka makten är det lika bra att vi gör om kommande val. Vi röstar då på TJÄNSTEMÄN i partier som ”Kommunikatörsklubben för inbördes beundran”, ”Kommun-gammelpress-förbundet”, ”Parkliberalerna”, ”Hemtjänstvänstern”, ”Padelavdelningen”, ”Stor-Ann och Lill-Ann-tjänstemannaförbundet”.

   Efter det valet flyttar jag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: