Kamaraderi styr lokala medier?

Gammelblaskan Ölandsbladet har blivit talarstol för en avgående kommunikatör på Mörbylånga kommun. Där tillåts han kommunikatören – på nyhetsplats – att lufta sina åsikter om dumma politiker – och duktiga politiker. Kommunikatören Kim Ahlqvist får på betald arbetstid betygsätta politiker inom det kommunhus han fortfarande arbetar i – alltmedan han bygger upp padelhallar i Nybro. För dessa ges han gratis annonsutrymme på Ölandsbladets nyhetssidor.

Berömmet smetar som klibbig kola; det är ingen hejd på superlativerna. Chefredaktör Peter Boström stryker både kommundirektör Ann Willsund och kommunikatör Kim Ahlqvist medhårs i gränslös beundran. Man anar samma slags hänförelse som vi ser bland folket i Nordkorea: Åh, Kim! Vår store ledare.

”Kim Ahlqvist hade aldrig fått jobbet som kommunikationschef i Mörbylånga kommun om det inte hade varit för kommundirektör Ann Willsunds modighet. I Ahlqvist såg hon en driftig och framåt person, mycket kunnig i digital kommunikation.”

Peter Boströms dyrkan av den självuppsagde men fortfarande anställde kommunikatören tycks monumental. Han vill till och med göra Kim till mångmiljonär:

”Säg att din padel-arena har fyra banor, med ett hyrespris om 400 kronor i timmen, där snittet lågt räknat är tio uthyrda timmar per dygn. På en vecka är hyresintäkterna 112 000 kronor, på 30 dagar 480 000 kronor, på ett år 5 760 000 kronor. I 15 städer under ett år är det sammanlagt 86 400 000 kronor in i hyresintäkter.”

86 mille på ett enda år! Ja du, Boström. Inte så illa pinkat. Det innebär att Kim Ahlqvist skulle kunna köpa hela Ölandsbladet och bygga om det till padelimperium!

Peter Boström avslutar med att klassa Kim som ”listig”. I det kan vi hålla med, ity han fått chefredaktören själv att skriva en Mörbylångadrapa av sällan skådat slag. Så visst är Kim listig. Mycket listigare än Ölandsbladets redaktionella ledning.

Sune Flisa
chefredaktör

Märkt , , ,

4 tankar om “Kamaraderi styr lokala medier?

 1. orolig för det otroliga skriver:

  Om nu media kapitulerat så finns en kommunstyrelse som skall vaka över kommunledning.
  Kommunstyrelsen har ett presidium med TRE avlönade kommunråd. Här sitter det tunga och slutliga ansvaret för kommunens ledning och drift.Givetvis finns också ett Fullmäktige men där vet man inte om man får debattera utan är osvikligt lojal mot, inte väljarna, utan partiledningen.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Du är antagligen mogen nog att inse att politikerna mera bryr sig om partilojalitet än väljarnas bästa. Titta dig omkring i fullmäktige och känn in hur mycket ungdomlig kraft och must och jävlaranamma det finns där bland tystingar som suttit där som statyetter i decennier och tryckt på knappar. De griper tag i alla halmstrån med klorna – vi ska hänga med ända in i döden! Kolla in direktsändningarna och inse katastrofens nära inträde mitt framför våra ögon… 😉

   Du använder signaturen ”orolig för det otroliga”. Varför inte vända på steken och inse faktum: ”lugn inför det troliga”?

   Gilla

 2. orolig för det otroliga skriver:

  Oj, är det så illa. Styrs Mörbylånga kommun och tredje statsmakten av kommunikatör-padel-Kim??
  Kanske dags att flytta till en tryggare plats där opinion och skattekronor inte förgiftas och förslösas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: