Då var det: 30 april 2015

Valborgsmässoafton i Grönhögens hamn. Det var på den tiden vi fick umgås och göra annat med spriten än att gnida in den i händerna.

4 tankar om “Då var det: 30 april 2015

 1. Royalist skriver:

  Fy fan för alternativen. Se på våra politiker, jag skäms. Tycker Kungen och Kronprinsessans gör sin jobb strålande. Bra att de dragit ner ”följet” och en och annan hovnarr som solar sig i glansen kan vi också lätta på.Synd att dina erfarenheter blev så olyckliga. Mina är tvärtom.
  Alltid hjälpsamma. Har följt deras jobb, nära, på här hemma och ute i världen. Strålande utifrån de förutsättningar som ges. Flaggan i topp och rensa upp i politkerträsket.

  Gillad av 1 person

  • degerhamn2 skriver:

   Najs med din inlevelse och glöd. Du konstaterar att de alltid är hjälpsamma. Jag känner massor av människor som är det. Det är inget konstigt; man kan inte hänga upp synen på ett statsskick på så enkla premisser. Du missar helt cloun: frågan om demokrati.

   Vad gäller politikerträsket – vad man än tycker – måste man inse att ingen är mer än människa. Man kan inte måla med hur breda penslar som helst. Det finns ”ganska bra människor”, ”rätt dåliga människor” och ”kassa människor” inom alla kategorier, alla branscher, inom kungahuset, inom politiken, inom musiken, inom litteraturen, inom …

   Kom igen! Brassa på! 😉

   Gilla

 2. Royalist skriver:

  Trevlig Valborg med glädje och på distans. Skönt att få
  fira sköna majs ankomst och hylla vår Konung och Kronprinsessa.
  Ölands stora beskyddare. Betyder mer för Öland än de vi själva valt. Hurra och på med gulnande mössan,

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Som republikan är det nära att jag måste blocka dig. 😉

   Det är tragiskt hur rojalistiska även tidigare republikanska partier har blivit. Man tänker för enkelt: ”Det är bra som det är”. Dock är hela det kungliga spektaklet det odemokratiska samhällets stöttepelare. Men människan är i sin läggning konservativ, stockkonservativ.

   Personligen grattar jag inte ens kungen. Han blev så jäkla sur när mina barkbåtar seglade om hans i Mölnaån på Lidingö – vi var runt fem bast då. Mina båtar skar jag själv medan hans skars av medföljande ”hovnarrar”. Enligt hovskvaller glömmer Tjabo aldrig den förlusten. 😉

   Tjabo svek mig också en gång under 1990-talet då jag som reporter följde honom en hel dag under hans Jämtlandsbesök. Han lovade intervju ”någon gång under dagen” – ett löfte han svek utan att skämmas.

   Leve republiken – död åt kungatramset!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: