Ensilageplast

Den finns överallt i naturen. Tyvärr.
Märkt

2 tankar om “Ensilageplast

 1. KristinaF. skriver:

  Ja tyvärr. Jag har lagt märke till den länge. Och undrat var alla miljökämpar håller hus.En plastpåseskatt kanske. Tills dess plockar jag upp det jag kan efter mina promenadvägar.

  Gillad av 1 person

  • degerhamn2 skriver:

   Människan har det inte lätt. Vad hon än gör finns en baksida. Tornensilering är dyr och teknikkrävande, plansilo kräver ett evigt packande med traktor, limpor på backen har sina problem. Så kom plasten och det blev hur enkelt som helst att ensilera ”myrägg”. Avigsidorna ser vi. Vita fula uppstaplade lager gör det nästan omöjligt i dag att ta landskapsbilder utan ”snöinslag”. Och sen när plasten rivs av och… Ja, vart tar den då vägen? Som stressad lantbrukare är det inte lätt att hålla ordning på allt i den långa processen ”från sådd till ost”. Men all plast på rymmen hamnar småningom i havet, som har nog av gifter och övergödning. Estetiskt är grön plast bättre än kritvit. Sån finns men jag vet inte varför den inte används. Priset, kanske?

   Ser att det finns nästan genomskinliga papperspåsar i dag. Kanske kan man hoppas på en ensilageplast som förstörs snabbare i naturen?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: