Premiär: Ölandskanalens första företagspresentation

Min marknadsföringsidé Ölandskanalen börjar ta form. I den videopresenteras öländska företag och dess produkter. Till ett fast och synnerligen lågt pris gör jag två videor om företaget, en längre om cirka fyra minuter och en kortare, runt en minut. Dessa kan företagaren använda i sin marknadsföring på olika sociala medier.

Filmerna läggs dessutom snart ut på min egen Ölandskanalen på Youtube och på en blogg, även den naturligtvis döpt Ölandskanalen. Både Youtubekanalen och bloggen ska alltså enbart handla om de öländska företag som anlitat Ölandskanalen.

Tanken är att allmänheten där ska kunna söka, hitta och titta på videor om konstnärer, gallerier, hotell, krogar, handelsträdgårdar, blomsteraffärer, Ölandsguider, kaféer, hemslöjdare, författare, glasblåsare, ystare, bagare, bärkokare, fårpälsuppfödare, charkuterister, rörmokare, målare, plattläggare, snickare med flera. På lite sikt blir dessa sajter ”ett slags videouppslagsböcker om öländska företag”.

Förutom att videofilma kan det vara bra att veta att jag skriver alla slags texter, fotograferar, bildbehandlar, ljudredigerar, producerar broschyrer, trycksaker och böcker. Tack vare att jag gör allting själv kan jag pressa priserna utan att göra avkall på kvaliteten.

Målsättningen är att Ölandskanalen ska fungera fullt ut i god tid före Ölands Skördefest…

*****

Nu är det alltså premiär! Ölandskanalens första video handlar om Ölands Cykeluthyrning, som drivs av Gunnar Kvarnbäck. Slå på högtalarna och klicka på pilen i fotot nedan.

PS. Tack alla för uppmuntrande mejl. Det är tydligen inte bara jag som tror att Ölandskanalen fyller en lucka… ;)

6 tankar om “Premiär: Ölandskanalens första företagspresentation

 1. Ylva Olofsson skriver:

  Vad kul! DET vill jag gärna vara med på!..om du inte är för dyr förstås haha…
  Villa Sol och Villa Ekebo i Borgholm, Slottsgatan 30+31

  Gillad av 1 person

 2. Flanör skriver:

  Trevlig presentation. Även en flanör blir sugen på en tur. Gärna tandem med inbyggd trampare. Saknar dock tillgängligheten. Var finns cyklarna och hur bokar man. Vet att det finns en hemsida, men ofta hoppar man inte mellan olika media och kanaler.Varje fall en kortis om detta.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tycker nog att det framgår glasklart att hojarna finns i Mörbylånga och Borgholm. Info i början av filmen, info i slutet. Boka gör man naturligtvis på Ölands Cykeluthyrnings hemsida, vars adress visas sist i filmen. Allt kan – och ska inte – förklaras i en demofilm som denna.

   Gilla

 3. jernis skriver:

  ”Ölandskanalen – Din digitalt strömmande kanal öster om Sundet”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: