Mot den fulländade farsen

I morgon fredag är kungen ordförande vid den så kallade konseljen på slottet då statsminister Stefan Löfven berättar för kungen vilka namn som ska ingå i regeringen. Talmannen Andreas Norlén är också med på ett hörn.

Kulturorganet har tagit kontakt med mediet Umbaro von Fliisa, avlägsen släkting till Sune Flisa, för att få en bild av hur mötet kommer att utfalla. Umbaro von Fliisa säger att han har en mycket klar bild av förloppet.

– Jag ser varenda detalj i detta skammens möte, säger han till kulturorganet. Så här blir det. Var så goda att anteckna!:

Kungen: – Tja… Ja… Tja, välkomna då alla ni partisaner… Slå er ner men känn er inte nerslagna, ha ha. Det här ska nog gå bra. Eller vad tror du… Staffan? Stefan, menar jag!

Löfven: (skrattar förläget). – Jo då. Det ska nog gå bra. Eller vad säger du, Andreas?

Andreas: – Ta en kaka till, kungen! Nej, vad säger jag? Ta en jordgubbe, menar jag!

Kungen: – Är det jordgubbar vi ska tala om? Jag fick för mig att det var nåt om politik. Men de e klart, jordgubbar är också politik. Allt är politik, som Fälldin sa. Eller vad säger ni partisaner?

Löfven och Andreas: (skrattar hysteriskt).

Kungen: – Tja, vad var det nu min adjutant sa…? Jo, berätta den där historien…, sa han. Den om Göran Persson. Han fick frågan om vem som är roligast i riksdagen. Då svarade Göran: – Det är en sällsynt tråkig församling, måste jag säga.
– Så jäkla kul sagt!

Löfven och Andreas: (skrattar hysteriskt).

Kungen: – By the way… Det är tur att det är jag som styr landet, statschef som jag är. Jag tänker ibland på mina förfäder, Karl XII, till exempel. Hur han satte ryssen på pottan, så att säga.

Andreas: – Men det var länge sen kungen kunde…

Kungen: – Så så. Men hur kul är detta? Ska vi inte ta oss en liten tår på tand i stället? Jag har nästan en hela bonnvodka gömd i en kudde i rummet här intill. Ja, jag måste gömma för Silvia, ni vet… tyska, Ordnung und Rednung, nyktert och skittråkigt…

Löfven: – Håller med. Jag tar mej gärna en jamare…

Andreas: – Ska vi ta varsin jordgubbe till supen?

Kungen: – Men skit i jordgubbarna nu. Det var ett jädrans tjat om dom… Från det ena till det andra… Var inte den där Göran Persson politiker av nåt slag? Jag tycker mej ha hört namnet…

Löfven: – Alldeles rätt, kungen. Han var statsminister.

Kungen: – Ja, nu minns jag. Och så var han kommunist, ett jäkla röskinn! Var han inte liberal och bankman och bonde också? Centerpartist, förmodligen! Fy fan, så dom stinker koskit.

Löfven: (skrattar generat) – Njae…

Kungen: (skriker högt) – Så ja, nu vänder vi blad. Henrik von Schspieschelkrantzs! kom hit!

(Henrik von Schspieschelkrantzs kommer blixtsnabbt in i rummet).

Kungen: – Jo, Henkan… Var vänlig å hämta den där pavan vi börja tulla på i går… Du vet var den ligger… I Silvias favoritkudde med porträtt av hennes föräldrar i guldsoffan i… Ja, vad fan heter den där salongen nu igen? Men ta inte fel. Det ligger whisky där också men den bjuder jag bara fint folk på. Se så, skynda på nu. Jag är törstig. Och det är även partisanerna här. Tja, kanske inte han med kakorna… Han med jordgubbarna, menar jag. Ha, ha. Tja, ni får ursäkta men jag måste gömma för Silvia. Ja, ni vet hur dom är, tyskarna. Ordnung und Rednung… Raka linjer, gravallvarligt. Hemskt!

Löfven och Andreas: (skrattar hysteriskt).

Längre än så ville mediet Umbaro von Fliisa inte berätta för oss.

– Jag vill inte svärta ner vår fina demokrati i onödan. Det som sen händer blir ingen glad över att veta. Därför säger jag stopp och belägg här. Jag vill inte dra ner mitt kära fosterland i smutsen. Jag ber er respektera det.

Sune Flisa respekterade Umbaro von Fliisas motivering och beordrade omedelbar publicering av det lilla vi trots allt fick höra.

– Med detta referat skriver vi mediahistoria, sa Sune, kastade sig i en taxi och gav den korta ordern:

– Slottet! Snabbt! Kungen och Stefan är i gasen och Andreas har kastat jordgubbar på statsministern och hotat att drämma klubban i pallet på Henkan! Och mitt i kaoset tittade Silvia in och skrek:

– Dass man immer so verflucht trinken sollte, sobald es um Politik geht.

– Det här blir en kioskvältare. Kör!

vid protokollet:
Allan von Kompost
redaktionschef

Märkt , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: