Beslut, ja! Genomförande, nej!

”Mörbylånga kommun ligger i botten av Svenskt Näringslivs rankning av Sveriges kommuners företagsklimat. En anledning till det dåliga näringslivsklimatet är att beslutade åtgärder inte genomförs.”

Det skriver moderaterna i Mörbylånga i en debattartikel i dagens Barometern.

”_ _ _ beslutade åtgärder inte genomförs.”

Ursäkta en yngling, läser jag rätt? Finns risken att Mörbylånga kommun fungerar så inom flera områden: beslut genomförs inte. Vi klubbar detta men skiter i att göra det!

Äntligen förstår jag! Denna inställning har varit motorn bakom det havererade cykelledsprojektet ”Fyr till Grönhögen”.

Sune Flisa
chefredaktör

Märkt ,

4 tankar om “Beslut, ja! Genomförande, nej!

 1. jernis skriver:

  Ta det lugnt. I själva verket är det ett uttryck för omtanke om kommande generationer så att de slipper det tröstlösa och knepiga beslutsfattandet för att istället helt kunna koncentrera sig på själva implementeringen av politiska beslut fattade av sina ytterst kloka förfäder. Denna gränslösa generositet genomsyrar dagens politik i stort som i smått, från insatser för att förbättra Mörbylånga kommuns företagsklimat och färdigställande av cykelleden till åtgärder för uppfyllande av Parisavtalet för att i någon mån lindra moder Jords så smått tilltagande klimateribesvär.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ok, jag chillar. Man skjuter alltså upp saker och ting på obestämd tid. Under denna obestämda tid ska vi alla sitta still i båten i trygg förvissning om att de för länge sedan fattade besluten ”självinstalleras”, alternativt förverkligas ”någon gång – av någon, kanske till och med gud”.

   Det slår mig nu att jag har varit alldeles för ängslig och orolig för framtiden – på grund av det jag sett och hört. Med din lugnande faktabeskrivning blir tillvaron plötsligt rofylld och självutvecklande, klimateriebesvären till trots.

   Tack, jernis. Nu chillar vi vidare…

   Gilla

 2. tony skriver:

  Visst kan man tycka att det är alvarligt att beslut inte genomförs. Amatörmässigt. Själv tycker jag det är värre att ingen verkar ha intresse av att efterlysa dessa åtgärder o genomförande. Grundat i en viss likgiltighet kanske. Att sedan ”Fyr till Grönhögen” hänger som en kvarnsten runt halsen , som en påminnelse…

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Säg mig vad denna livsfarliga likgiltighet beror på! Är det så rysligt att ju bättre vi får det, desto mindre bryr vi oss? Kan vi till och med vara ”fredsskadade”?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: