”Fyr till Grönhögen” består i tusen år till…

Makten och myndigheterna jobbar i sina egna tempon: i snigelfart. I många års tid har man pjatat och pjatat om hur cykelleden ska gå vidare från Grönhögen mot fyren och upp mot Enetri. Ingenting händer. Absolut ingenting. Men frågar man makten händer det mycket. Jag frågade för ett år sen.

– Jo då, vi jobbar på som bara den och allt ser ut att gå bra, sa en höjdare. Men ingenting har gått bra. Ingenting har överhuvudtaget gått nånstans, inte en millimeter. Allt är bara ett låtsasspel där gammelmedierna ingår som stumma och blinda observatörer. Cykelledens dragning på södra ön är och förblir ett politiskt och massmedialt fiasko. Den har blivit ett lärorikt exempel på hur det naiva uttrycket ”allting går” omvandlats till ”ingenting går”.

Sträckan Grönhögen-fyren är ett skräckexempel på den ”låt-allt-vara-mentalitet” som förlamat projektet under flera år. Jag cyklar den dagligen och kan inte förstå hur familjer med småbarn vågar trampa där. Trafiken är högintensiv och utrymmet begränsat. Vissa bilister kör i långt över hundra. Att kalla väg 136 från Grönhögen till Ottenby för Ölandsleden, läs ”cykelled”, är snudd på kriminellt.

Eftersom denna sträcka aldrig kommer att bli den cykelled man påstår att den redan är föreslår jag att man gör åtminstone något för att höja cyklisternas säkerhet. En enkel metod är att ta efter Bornholm, där man i brist på riktig cykelled målar sån på vägen. Och ve den bilist som kör in på den!

Nödlösning som kan rädda liv.

Märkt , ,

4 tankar om “”Fyr till Grönhögen” består i tusen år till…

 1. Rädd men hoppfull. skriver:

  Det är bra att du kämpar. Som bilist ser jag dagligen stackars cyklister som lurats ut på hårt trafikerade vägar, av nöden också döpta till cykelleder. Snart händer det som inte får hända och frågan är då om ansvariga politiker finns där för att stödja? Lika mediasugna som vid alla sk invigningar. En annan intressant fråga är hur de administrativa kostnaderna ser ut. Förmodligen dolda under andra mera neutrala konton. I varje fall har det varit en hel del politiker involverade och mycket möten, jippon och strategier. Säkert har också nära och kära fått njuta av ”guldregnet”. ”När det regnar på en ölandspolitiker stänker det också på närstående”, ett gammalt välkänt ordspråk på Öland.
  Ge inte upp. Det finns en gryende framtid, inte minst i de livsstilsmönster som just nu utvecklas.
  Massor med klöver att tjäna!

  Gillad av 1 person

  • degerhamn2 skriver:

   Du må frukta oväder, recession, miljöförstöring, tomma hav, tomma politiker, tomma ord, lögnaktiga medier, tysta medier, hård vind, intensiva snöfall, väghalka, halsont, mjäll, motvind, blåbärsbrist, gängpolitik, husbilsanfall, kolera, ryssen, kongolesen, mögelsporer, tvångsgifte, nagelsprickor… Men en sak behöver du aldrig oroa dig för: Att kulturorganet ger upp kampen mot de förljugna i cykelledprojektet ”Fyr till Grönhögen”.

   Tvärt om, genom Ingvar Charm-Knubbendorph nyanställer vi inom kort två avhoppare från alternativnyhetspressen och en kvinnlig kommandosoldat, specialist på verbal sprängning, långhållsbeskjutning av dumskallar med dumdumammunition och en jäkel på Ninpo taijutsu, Bujinkan, Ryukyu kobujutsu, boxning, karate och andra överlevnadskonster.

   Så keep smiling!

   Gilla

 2. Ylva Olofsson skriver:

  Fortsätt Staffan att vara en blåslampa i akterkastellet på ”höga vebodörra”!!…det behövs sannerligen!!!

  Gillad av 1 person

  • degerhamn2 skriver:

   Tack för uppmuntran. Dessvärre är höga vebodörra både döva och blinda – och saknar det vi vanliga människor kallar ”driv”. Nä, enda chansen är nåt slags årlig kontroll i stil med bilprovningen, ”Politikerkollen”.

   Höga vebodörra kallas in för kontroll:
   – Nå, vad har du gjort det senaste året annat än tryckt på ja-knapp och lyft kosing? Låt höra!
   – Jo, jag har suttit i 37 möten om cykelleden…
   – Tack det räcker. Du är avskedad. Hämta dina tillhörigheter och ge dig av före 16:00. NÄÄÄÄÄÄSTA!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: