Kriminella ser allt?

Har långt in i vår samhällskropp har de kriminella ätit sig? Så snart jag väntar på paket får jag mejl om att paketet stoppas om jag inte betalar fraktkostnaden – trots fraktfri leverans.

Skickas såna mejl slumpvis ut till miljoner svenskar varje dag eller har de kriminella ögon och öron ”överallt”? Har de skvallrare på fraktbolag och Postnord?

6 tankar om “Kriminella ser allt?

 1. Tony skriver:

  Som svar på din fråga kan jag nog påstå att ingen är ”insider” i dessa fall. Aldrig sett ett kolli-ID skrivas på detta sätt. Borde vara fler siffror samt skrivs landsbeteckningen på slutet. Ett klantigt försök enligt mig. Det är väl den vanliga sommarplågan av olika bluffar som sprider sig.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Visst är det klantigt utformat, som de flesta bedrägeriförsök – ännu. Men tänk dig vilket helvete vi får när de är proffsigt gjorda, kanske med stulna uppgifter, korrekt språk, äkta loggor. Då kan vem som helst bli blåst… Och snart är vi där.

   Gilla

 2. Bernt Petersson skriver:

  Ja man vet inte om det är komiskt eller blodigt alvar. Det komiska vad gäller mig är att jag också får sådana mail, trotts att jag inte har handlat på nätet. Det allvarliga är dom som har handlat och kanske betalar och i slutändan blir lurad på sin försändelse.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: