Löfvens hittills största misstag

Försändelsen som skolungdomar i framtiden kommer att kunna läsa på Historiska museet med den förklarande texten: ”Det brev som blev inledningen till nationens totala förfall”.

Vår statsminister Stefan Löfven inser inte sitt och nationens bästa. Han har fattat ett katastrofalt beslut: Att tacka nej till mitt förslag om hur vi tillsammans skulle kasta kungahuset in i den skräpkammare där det hör hemma. Nu får vi ytterligare en tid leva med ett hov som endast vänder blad och visar upp sina lyxåk och avelsprodukter för Svensk Damtidning och andra organ för mänsklighetens utplånande.

Hur lång tid det kommer att ta innan mina – förhoppningsfullt – nya krafttag får effekt är svårt att uppskatta. Jag har hemliga kontakter med såväl vår högsta militära ledning som med EU och Nato. Om processen tenderar att gå i stå måste kanske ”hådare tag” anammas – även om vi i det längsta vill arbeta med förhandlingsmodellen, också benämnd ”Stefans väg mot landets undergång”, alltså den som ger alla lite rätt men mycket fel och som för länge sen fått ”den fräscha pastejen att gå i sten” (Jesaja 3:32).

I sitt svarsbrev vägrar Stefan att ta emot den ståtliga summa kosing som han och frugan skulle ha använt till inköp av naopleonbakelser i ett fåfängt försök att för en liten stund undkomma landets lugubra förnedring. Men nu är det sista hivet med länspumpen taget, nu tar oceanens makter över om inte mina ändliga krafter räcker för att räta upp det fartyg som länge sänt SOS-signaler och nu ligger med plimsollmärket långt under vattenytan.

Det iskalla bemötande jag bemöts med från statsministerns sida stärker min vilja att göra rätt. Tjabo sitter kvar ytterligare en tid, men jag är övertygad om att jag snart kan trycka på avfyringsknappen till slutsegerns euforifyrverkeri som kommer att kunna avnjutas på hela Öland. Mina rådgivare inom Nato och EU är överens med mig om att Tjabos tid trots denna temporära motgång är kortkort, nästan kortkortkort. Jag ber därför rikets befolkning om tålamod. Ni har lidit svårt, men sanningens minut närmar sig ”med det sanningsälskande ljusets gudomliga hastighet” (fjärde Mosebok 8:32).

Sune Flisa
chefredaktör
härförare

Märkt , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: