Tidigare tam Tham slår nu på tamtamtrumman

Nu börjar till och med en och annan gammal betongsosse vakna upp ur nirvanan. Tidigare folkpartisten, senare sossen och utbildningsministern Carl Tham slår på tamtamtrumman i Aftonbladet i ett väckningsförsök av sina S-märkta kamrater, en sannolikt döfödd manöver.

Vad gör S till ”det bästa för Sverige”, Löfven? Varför är en svag socialdemokratisk regering bra för landet? Vad vill socialdemokratin utom att just regera? skriver han och fortsätter:

Se klart vad som hänt i Sverige under de senaste 20 åren. Två av landets främsta experter på socialförsäkringar och välfärd, professor Joakim Palme och generaldirektör Daniel Barr konstaterade i en artikel för ett antal månader sedan: ”Sverige är inte längre ett välfärdssamhälle”. Det var en hårdhänt utmaning för socialdemokratin, kan man tycka. Men från partiet och dess ledande företrädare hördes inte ett ljud. Ingen reaktion. Det är tystnadens närmast totalitära debattmetod som partiet lagt sig till med. Säger man inget har man ingenting sagt.

Tham avslutar sin debattartikel med en direkt uppmaning: Låt inte Löfvens regeringsmanövrar och ”det bästa-retoriken” fördunkla blicken och den politiska viljan.

Kanske dags för Tham att ånyo byta parti?

Allan von Kompost
redaktionschef

Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: