Livet på södra Öland – oktober 2021

Nästa månadskavalkad – om november – publiceras 3 december.

Min Youtubekanal
Cykla på Öland
Ölandskanalen
alvarsamt
alvarsamt2
100 meter upp
I mina vatten

Märkt

6 tankar om “Livet på södra Öland – oktober 2021

 1. Karin skriver:

  Nej, den lätta gick jag inte på! Storyn om blinkstenen bär ju osannolikhetens prägel. Och om inte förr inser man att det är något som inte stämmer, när prover ska skickas till USA för analys. Vi är bra på sånt i Sverige. Kanske Science City i Calcutta hade funkat, men inte USA!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Så skönt att jag slipper skämmas för att du gick på det hela. Värre är att många sväljer betet – utan att nånsin berätta om det. Se hur lätt bedragare får folk att tro på nästan allt. Den lurade säger nästan alltid: – Men hen var ju så trevlig och verkade så belevad.

   Gilla

   • Karin skriver:

    Jo, jag minns en tidskriftsprenumeration som jag tecknade en gång av en dörrknackande försäljare. En rätt ointressant tidskrift … men försäljaren var väldigt trevlig och entusiasmerande. Det visade sig att han i efterhand ändrat min ettåriga prenumeration till en 11-årig. Tack vare det lyckades jag häva den.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     En liknande story, men utan bedrägeri. En bilburen brandsläckarförsäljare kom körande upp till vår gård. Han öppnade bakluckan – och munnen. En fascinerande föreställning följde. Jag stod passiv, som en idiot och bara imponerades av hans förmåga. Så frågade han:
     – Ska vi slå till med en släckare?
     – Nä, sa jag. Vi har redan fyra.
     Killen gick igång igen.
     En kvart senare hade jag köpt vår femte släckare för stora pengar.

     Gilla

 2. fan club skriver:

  Tack för en målande och personlig skildring från hösten på södra Öland. Mycken kärlek och en hel dålig befogad och helig ilska.Väl fördelad mellan myndigheter, kyrka och kommun.Uppskattar de små personinverjuerna. Funderar över hur man praktiskt och dagligen kan få bort de små vassa bovarna på cykelvägen. Imponeras av kommunens snabba fix av de kontaminerade och farliga jordarna i Grönhögen.Bra jobbat i höstsolen.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Kan du trolla bort taggarna från cykelleden väntar stor belöning utdelad av Sune Flisa himself. Filmerna kommer sannolikt att bli mer och mer grundade på mina åsikter om bland annat skövlingen av haven, insektsdöden och glesbygdsmänniskans ömkliga kraft mot myndigheter och makt. Det blir också Öland från luften och spontanintervjuer med människor jag möter på väg och på hoj. Allt ska vara frejdigt gjort men absolut inte för att behaga. Nätet har nog med ”förskönare”. 😉

   Ser i arkivet att problemet var lika aktuellt förra året.
   https://alvarsamt2.wordpress.com/2020/10/23/se-upp-2/

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: