Adjö till blodigt och vettlöst vansinne

Diplomaten Boris Bondarev har hoppat av. Medan andra ryska diplomater hoppat av i det tysta gör Bondarev det genom ett brev. I brevet beskriver Bondarev hur han under sin diplomatiska karriär ”sett olika vändningar av vår utrikespolitik, men aldrig har skämts så mycket över mitt land som den 24 februari.”

”Det aggressiva krig som Putin har utlöst mot Ukraina, och i själva verket mot hela västvärlden, är inte bara ett brott mot det ukrainska folket, utan också kanske det allvarligaste brottet mot Rysslands folk”, skriver Bondarev.

Han säger sig inte längre se några utsikter till att Ryssland kan vara ett välmående fritt samhälle. De som har planerat kriget i Ukraina vill bara en sak – att stanna kvar vid makten för evigt, skriver han.

”De vill bo i pompösa och smaklösa palats, segla på yachter som är jämförbara med lastfartyg och kostnader som motsvarar hela den ryska flottan, och njuta av obegränsad makt och fullständig straffrihet.”

Bondarev anser att det ryska utrikesministeriet inte längre handlar om diplomati. Det handlar helt och hållet om krigshets, lögner och hat, anser han. Det tjänar ett fåtal, ”ett mycket fåtal människors intressen – och bidrar till ytterligare isolering och förnedring av mitt land.”

”Utrikesministeriet har varit mitt hem och min familj. Men jag kan helt enkelt inte längre dela detta blodiga och vettlösa vansinne.”

”Det är oklart var Boris Bondarev befinner sig eller vart han ska ta vägen”, skriver Svenska Dagbladet i dag.

Märkt

4 tankar om “Adjö till blodigt och vettlöst vansinne

 1. Karin skriver:

  Och nu har man tydligen hittat en lösning för att sälja Chelsea så att ”full proceeds of the sale will not benefit Roman Abramovich”. Riktigt hur dealen ser ut skulle man ju vilja veta, men ändå ett gott tecken att en av oligarkerna inser att det är skadligt för fotbollslaget att vara förknippat med hans namn.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Hoppas det du berättar stämmer. Allt måste göras för att besegra ryssarna. När de lämnade baltstaterna stal de varenda skruv, varenda spik, vartenda verktyg, vartenda vapen, allt som överhuvudtaget gick att stjäla. Nu upprepar man detta mönster i Ukraina. Man stjäl enorma mängder ukrainsk spannmål och exporterar till lydstater. Soldater stjäl till och med leksaker för att skicka hem till sina ungar. Paketen lär gå genom Belarus, dit även de ryska liken förs för att väcka mindre uppmärksamhet. Så jobbar en nation som vill kalla sig civiliserad.

   Gilla

 2. KristinaF skriver:

  Det finns hopp!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, om väst inser att vår framtid hänger på mera vapen. Vi är – ungefär – vid 1941 igen. Det är bara att välja sin eventuella framtid…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: