Se löktavlan i Ventlinge redan nu

Få – om ens någon – vet att vår medarbetare Gunnar Schabroll har ett förflutet inom säpos hemliga datadivision, Grulag. Som enväldig chefredaktör satte jag därför gode Gunnar på uppgiften att hacka konstnären Theo Jansons dator för att redan nu få se hur den blivande löktavlan i Ventlinge kommer att se ut när skördefesten drar igång nästa vecka.

På ett seminarium i för proffshackare i New York, ProHackers, berättade Gunnar mycket frikostigt om hur han steg för steg gick tillväga:

Jag började med att mejla Theo en skadlig kod som Theo sparade ned, lyckligtvis. Därpå mejlade jag honom även en länk som inte var en länk utan en aggressiv trojan (Putin). Den skrevs i GPT-3 (DOS-version 9.7.13), slog över till p-hackingC-VVuso som jobbade i symbios med den skadliga koden zero-bug release. Jag ställde sen om klusterorganisatören i Theos MMI- och POP-centraler, ersatte lösenordsgivaren med en dump_JJP och gav IC-porten på Theos sajt en rejäl chock med location-based access controlen. Efter bara tre minuter fick jag en ko-ko-servant genom så kallad treacherous computing. Med den följde skissen av Löktavlan 2022. Sim sala bim, uppgiften var löst.

Håll till godo, kära läsare. Nedtill serverar kulturorganet årets löktavla på silverfat.

Till skissen hörde några ganska luddiga anteckningar. Gunnar Schabroll lyckades dock hämta hem och tyda även dem:
Årets löktavla skildrar Sydostölands strand ned mot Långe Jan. På vägen ser vi de tu vandra dit, kommunalråden Matilda Wärenfalk och Ilko Corkovic, intensivt samtalandes om Ölands Kommunalförbunds lyckliga framtid.

I segelbåten, en Dafour 365 GL, sitter paparazzifotografen Sven ”Gluggen” Andersson med sitt meterlånga teleobjektiv. Vi ser inte Sven; han är helt osynlig eftersom han är camouflagemålad till en mastfot.

Kulturorganet har sökt Theo Janson, Matilda Wärenfalk och Ilko Corkovic för kommentarer – utan framgång…

Här kan du se filmen om invigningen av löktavlan 2019.

Lördag 24 september, kan du se löktavlan i Ventlinge invigas 13:00. Det blir väl kanske inte så spännande då du redan vet hur den ser ut…

Sune Flisa
chefredaktör

Annons
Märkt , , ,

6 tankar om “Se löktavlan i Ventlinge redan nu

 1. Karin skriver:

  Nämen där är du ju! Vad trevligt.
  Men den där löktavlan… Nä, jag väntar nog med mitt omdöme tills jag sett originalet.

  Gilla

 2. Upp till kamp skriver:

  Ett viktigt och storstilat utredningsarbete. Kanske ett tecken i tiden om den kommande kommunsammanslagningen och den samordnade planhushållningen i kommunen. Kanske också en signal om ökat fokus på södra Öland.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Enligt mig Sune Flisa står priset för Årets Grävjobb redan på kulturorganets paradhylla. Jag har planer mot att visa upp det – mot betalning…
   De Sovjetinspirerade planhushållningsplanerna utvecklas ständigt i kommunerna. Vi ser tydligt att ”ingen” vill se förändring på Öland. Samma, samma, samma i val efter val. Och så går det som det går…

   /Eder Sune Flisa, politisk vilde i alla sammanhang

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: