Bilder

Beskär foton med yxa

Nästan alla bilder bör beskäras, ibland med liten nagelsax, eller som här med yxa och motorsåg. Jobba med olika höjd-sida-relationer. Inga mått är förbjudna, allt är tillåtet. Kan det bli bättre?
Märkt ,

Tecken i skyn

Jetmotorkonst ovanför Degerhamns stenbrott. Vissa forskare kulturorganet har kontaktat anser att den betyder ”Glad midsommar”.
Märkt , , ,

Allt liv älskar vatten

Om du duschar en bit av gräsmattan då och då får du ett rikare insektsliv. Fjärilar tycks ha ett sjätte sinne för att hitta vatten; de kommer nästan omedelbart. Och fåglarna dricker en hel del i dessa torrtider. Denna kaja står med öppen näbb och låter ”regnet” från vattenspridaren rinna in i torr strupe.

Det orättvisa livet

Vi satt i värmestugan vid fyrplatsen och frös. Utanför låg dessa soldyrkare och njöt.
Märkt , ,

Kommunen svarar

I ett senare mejl tillägger Daniel: Kan nu komplettera med att hålen du sett troligen är från  ”snökäppar” som sattes i söder och väster för att kunna spärra av området förmiddagen då man lagade hålen.

Märkt ,

Fortfarande sommar

Idisslande kritter vid Seby läge. Stugorna vid horisonten står i Gräsgårds hamn.

Start för två filmer

Kyrkan i Mörbylånga blir startplats i två kommande videor. En där vi cyklar runt i byns city, en när vi hojar från kyrkan till Södra Möckleby.
Märkt ,

Bra!

Vi blir alltmer bortskämda med att kunna ta oss från port till mål. En turistvetare sa för länge sedan till mig att ”ska du få folk till ett evenemang får det inte vara mer än hundra meter att gå”. Vid den lilla charmiga byn i Skärlövs hamn har man nu gjort en parkering 50 meter från husen. Därifrån får du gå. Tidigare kunde man köra ända in på tomterna.

Märkt ,

Då var det 15 augusti 2020

Kalmarsund. Sol, segelbåt och vilande sjöfåglar.
Märkt ,

?

Va? Så kände jag vid dagens besök i Grönhögens hamn. Vad felar? Det tog några sekunder innan polletten trillade ned: Aldrig tidigare har jag sett hamnen tom i augusti.
Märkt

Bra – men fel

Här ser vi östra delen av ”Bonusvarvet” i Albrunna, alltså en del av Ölandsleden. Man har här lagt på nytt grus utmed betongmuren. Det är bra, men gruset hade gjort mycket större nytta för cyklister om det lagts på södra benet upp mot detta parti, alltså den del som går ned till vänster i bild. Det benet är nämligen belagt med mycket styggt, stort, vasst grus som inte hör hemma på en cykelled.
Märkt , , ,

Vad är på g?

På västra sidan av väg 925 strax söder om Gräsgård schaktas matjorden bort från ett uppskattningsvis ”flera hektar stort område”. Någon som vet varför?
Märkt ,

Dagens Ölandsbild

Stugor i Skärlövs hamn.
Märkt