Vad och när får vi veta mer om Utgrunden?

Det börjar bli hög tid för att förstå vad som kommer att ske på Utgrunden småningom, där 17 enorma snurror ska byggas. Vad vet kommunen? Hur får kommuninvånarna korrekt information om projektet? Kulturorganet frågar kommunen rakt på sak.

Märkt , ,

9 tankar om “Vad och när får vi veta mer om Utgrunden?

 1. Eva Dillner skriver:

  Bra frågor, och många som undrar hur kommunen resonerar. De har ju kopior från flera fastighetsägare som yttrat sig under samrådstiden. De ligger i diariet sökbart på Utgrunden. Bland annat en skrivelse undertecknad av mer än 50 fastighetsägare.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, jag vill veta om kommunen tänker själv eller faller in i PK-tänket. Utan att veta något befarar jag det värsta, att vi serveras vi-hoppas-och-tror-att-det-blir-bra-svaret som man alltid kan slänga i nyllet på ifrågasättare då man själv inte vet mer än 0,1 på en tiogradig skala.

   Just nu är vi i en viktig epok vad gäller vindkraften. En utredning ligger i botten för tendenser till att ta bort kommunernas vetorätt. Vad jag förstår ligger den ute på remiss och bara den naive kan tro-och-hoppas-på att vetorätten inte kommer att anfallas av makten – om det är möjligt enligt lagen.

   Tack för tipset. Ska kolla skrivelsen. Femtio pers! Tanken slår mig: Har gammelmedierna berättat om detta?

   Gilla

   • Eva Dillner skriver:

    Nix gammelmedia har inte berättat om våra synpunkter. Däremot har de rapporterat att projektet är ute på samråd.
    I alla fall Ölandsbladet har publicerat båda mina insändare. Även fast de var långa. 👍
    Vi har en regering som bit för bit vill kringgå den demokratiska ordningen. Att man ens överväger att köra över kommunernas självbestämmande skall med alla medel bekämpas.

    Gilla

 2. Åke skriver:

  Vilka bra frågor. Det är nu man ska säga stopp. Inte bra skriva på sociala medier när allt är klart. Vet folk hur ljudet låter? Vem återställer marken efter? Vet man om hur många maskiner som bygger vägarna blir? Vet folket om hur många ton betong det ligger i backen? Jag hoppas verkligen att du får ta del av fråga 6.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tyvärr tror jag ”folk” vet alldeles för lite om landets energiförsörjning. Till den okunniga skaran räknar jag även mig själv, energiministern, statsministern och Mogge Johansson. Jag försöker dock läsa in mig, men jag tvivlar på att de andra nämnda gör det. De håller bara fast vid förljugna ståndpunkter för att klamra sig fast vid makten. Om ”folk” kunde energibranschen skulle den se helt annorlunda ut, tror jag.

   Räkna inte med glasklara svar från kommunen. Men man kan – som de flesta politiker – hoppas och tro. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: